Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Tajné recepty reštaurácií / 07 TRI DUBY Golf Resort

Pozor lietajúce loptičky. Aj s takouto netradičnou výstražnou tabuľov sme sa na svojej ceste za tajnými receptami stretli. Golfový Resort TRI DUBY, ukrytý v tesnej blízkosti letiska Sliač, ostáva možno okoloidúcimi nepovšimnutý. Je to veľká škoda, pretože ponúka okrem golfu aj výbornú kuchyňu. Z pohodlia interiéru reštaurácie môžete sledovať odpaly začiatočníkov aj hru profíkov. 


Neoddeliteľný kuchársky tandem tvoria šéfkuchár Pali Dendiš a mladší kuchár Matúš Gajdos. Pripravili si pre nás spoločne recept na domáce cestoviny Carbonara a mladší z dvojice pridal aj svoj obľúbený recept na lahodnú kačaciu paštétu. Tak ich poďme spoločne ochutnať. 


KAČACIA PAŠTÉTA ( 10 porcií ) 


500g kačacia pečeň, 500g kačacia masť, 150g cibuľa šalotka, 3 vajcia,15g soľ, 10g korenie čierne mleté, tymián 

Postup prípravy:

Surovú pečeň pomelieme, pridáme roztopenú kačaciu masť, celé vajíčka, opraženú šalotku, dochutíme soľou, korením a na drobno nasekaným čerstvým tymianom. Všetko spolu dohladka rozmixujeme. Naplníme do sklenených uzatvárateľných dóz alebo porcelánových ohňovzdorných misiek a varíme 2 hodiny vo vodnom kúpeli. Podávame s čerstvým chlebíkom alebo opečeným toastom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie (my podávame s domácou nakladanou zeleninou )



Domáce cestoviny Carbonara (10 porcií )


1400g domáce cestoviny čerstvé, 500g talianska slanina pancetta, 150 ml olej olivový, 15 ks vaječné žĺtka, 500g parmezán, soľ, korenie štyroch farieb - čerstvé mleté

Postup prípravy:

Na panvičku s olejom si vhodíme slaninku nakrájanú na širšie rezančeky, opečieme do chrumkava. Extra v miske zmiešame žĺtky s parmezánom a čerstvo zomletým korením. Cestoviny uvarené „al dente“ (cca 3 minúty) vhodíme na panvičku k slaninke a zľahka premiešame. Nakoniec ich už mimo oheň zmiešame s vymiešanými žĺtkami s parmezánom. Podávame s pár hoblinkami parmezánu a jemne mletým čerstvým korením.