Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Tajné recepty reštaurácií / 27 Zámocký hotel Galicia Nueva

Zámok Halič doslova povstal z popola. Po desiatich rokoch rekonštrukcií, dnes krásnym zeleným parkom prichádzame do majestátneho zámockého hotela Galicia Nueva. Už na prvý pohľad návštevníkov očarí architektúrou renesančno-barokového zámku. Po vstupe do zámku vás uchváti jedinečný priestor Arcadia. Bývalé otvorené nádvorie s fontánou tu zakomponovali do interiéru. Zdobí ho efektná presklená strecha, v noci plná hviezd. Cez Arcadiu prechádzame k hotelovej reštaurácii Rosalia, ktorú vedie šéfkuchár Artur Parol. Prví hostia mohli otestovať reštauračné služby v júni 2016. Zámocká reštaurácia Rosalia má 80 miest a nájdete ju v strednej časti pravého krídla zámku. Ide o jednu z najstarších častí celého zámku, pôvodne hradu z 13. storočia. Mohutné múry majú hlboké okenné výklenky a krásnu klenbu s bohatou štukovou výzdobou. Priestor zámockej reštaurácie dopĺňa salónik s veľkým okrúhlym stolom. 

Jahňací hrebienok Forgach


Suroviny:

jahňací hrebienok 220g

horčica 20g

horčica celozrnná 20g

toastový chlieb 20g

soľ, korenie

cesnak 5g

tymian

rozmarín

baby zemiaky 50g

paprika 50g

cuketa 40g

baklažán 40g

červena cibuľa 20g

cherry paradajky 30g


Postup prípravy:

Jahňací hrebienok odblaníme, osolíme, okoreníme a pomocou technológie Sous Vide ďalej varíme po dobu 90 minút pri 55°C. Horčicu a strúhanku z toastového chleba zamiešame a natrieme na pripravené mäso. To potom pečieme pri 180°C cca.10 minút. Zeleninu nakrájame, ugrilujeme a podávame ako prílohu. Omáčku pripravíme z červeného vína a demi glace.