Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Tajné recepty reštaurácií / 41 Reštaurácia Luna Žiar nad Hronom

Najbližšie, keď budete prechádzať Žiarom nad Hronom zastavte sa v reštaurácii Luna. Pre miestnych dobre známe miesto s výbornou kuchyňou sa ukrýva v priestoroch rovnomenného hotela Luna. Pri vstupe vás očaria príjemné presvetlené priestory so štýlovým dizajnom. Reštaurácia v centre Žiaru nad Hronom si získala a stále získava priazeň svojich návštevníkov neustálym entuziazmom prinášať niečo nové. Ako jedna z mála podnikov pracuje s konceptom rodinnej reštaurácie. Zatiaľ čo čakáte na jedlo vaše ratolesti sa môžu do sýtosti vyšantiť v detskom kútiku. Kuchyni šéfuje Peter Dian. Detailista, ktorý experimentuje s domácou tradičnou kuchyňou. Pre naše tajné recepty si pripravil bestseller reštaurácie Luna. Vyskúšajte recept na nezameniteľnú Bravčovú panenku na zelerovom pyré. 



Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré


Suroviny:

150g bravčová panenka

40g baby špenát

150g zeler

50g zemiaky

10g maslo

20ml smotana na varenie

strúčik cesnaku

olivový olej

rozmarín

soľ

korenie

muškátový orech


Postup prípravy:

Bravčovú panenku jemne ochutíme soľou, korením a natrhanými lístočkami rozmarínu, vložíme do vákuovacieho sáčku, pokvapkáme olivovým olejom a zavákuujeme. Metódou sous vide varíme pri 55°C približne dve hodiny. Očistený zeler si nakrájame na kocky a dáme variť do jemne osolenej vody spolu so zemiakmi. Po uvarení scedíme, pridáme maslo, smotanu, nastrúhame muškátový orech a rozmixujeme do hladka. Podľa chuti osolíme.


Na panvicu si nakvapkáme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, zľahka  a pomaly orestujeme aby nám nezhorkol, pridáme premytý Baby špenát, osolíme, okoreníme a chvíľku porestujeme, ale nedusíme, aby nám nestrácal farbu a živiny. Pred servírovaním si môžeme panenku ešte sprudka opiecť z každej strany.