Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Tajné recepty reštaurácií / 42 Reštaurácia Hotela Hviezdoslav Kežmarok

Za posledný polrok sme precestovali stovky kilometrov, ochutnali množstvo výborných receptov a spoznali skvelých slovenských šéfkuchárov. Ich práca bola pre nás veľkou inšpiráciou a hnacím motorom do ďalšej práce. Sme veľmi radi, že slovenská gastronómia napreduje míľovými krokmi. Poslednou zastávkou našej cesty za tajnými receptami reštaurácií bola reštaurácia hotela Hviezdoslav v Kežmarku. Vychýrená svojou kuchyňou pod vedením šéfkuchára Jaroslava Hamasa. Pripravil si pre nás svoje tri obľúbené recepty: 1. Jemne pikantný roast beef z hovädzej sviečkovice na šafránovom krupote s chrenovou  2. Bravčová sviečkovica so slaninkou „souse vide“ s mrkvovým pyré a lahodnou omáčkou z čerstvého hrozna a hrozienok marinovaných v calvadose s vyprážaným hroznom 3. Citrónová panna cota podávaná s višňovým coulis, čerstvým ovocím a čokoládovým sorbetom s chilli. 


 

Jemne pikantný roast beef z hovädzej sviečkovice na šafránovom krupote s chrenovou


Suroviny: hovädzia sviečkovica, krúpy, šafrán, smotana, čerstvý chren, slanina, bylinky, soľ, korenie, parzmezán


Postup prípravy: Z uvarených krúpov spravíme krupoto so šafránom a parmezánom a servírujeme s tenko nakrájaným mäsom zo sviečkovice.



Bravčová sviečkovica so slaninkou „souse vide“ s mrkvovým pyré a lahodnou omáčkou z čerstvého hrozna a hrozienok marinovaných v calvadose s vyprážaným hroznom


Suroviny: bravčová panenka, slanina, mrkva, čerstvé hrozno, hrozienka, calvados, omáčka demi-glace, maslo, strúhanka, vajce

Postup prípravy:  Panenku obalíme do slaninky, zavákuujeme a pripravíme metódou souse vide. Na rozohriate maslo pridáme čerstvé hrozno, marinované hrozienka, mierne orestujeme a podlejeme omáčkou, z mrkvy pripravíme pyré, hrozno obalíme, vypražíme a servírujeme na tanier.




Citrónová panna cota podávaná s višňovým coulis, čerstvým ovocím a čokoládovým sorbetom s chilli


Suroviny: smotana, citrónová šťava, želatína, vanilkový lusk, višne, griotka, solamyl, cukor, červené víno, horká čokoláda, chilli

Postup prípravy: Zo smotany, citrónovej šťavy, želatíny a smotany pripravíme panna cotu, z višní, vína a griotky spravíme coulis a prihustíme solamylom. Z čokolády a chilli spravíme sorbet. Servírujeme a celé dekorujeme čerstvým ovocím.