Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.
V sobotu sa konal v Považskej Bystrici už 5. ročník festivalu chutí Big Green Egg Flavour Fair a my sme boli pri tom. Aj tento rok sa tu stretli milovníci dobrého jedla gurmáni a labužníci. Svoje majstrovstvo nám prišlo ukázať 30 kuchárov zvučných mien ako je napr. Jaroslav Ertl, Vojto Artz, Martin Záhumenský alebo Martin Korbelič. Veľmi nás teší, že rok od roku sa povedomie o unikátnom zelenom vajíčku zvyšuje a slovenská gastronómia sa vracia viac k prírode. Slovami jedného z kuchárov ”príprava v zelenom vajíčku ma vracia do detstva, k chuti pečeného chlebíka v murovanej peci u starkej na dvore”. My vám prinášame malú ochutnávku v podobe receptu na Trhané grilované hovädzie rebierka od nášho českého suseda Oskara Klanerta. Oskar Klanert - La Strada Fabrik, Food Factory a Fabrik Urban House, Česká republika
Trhané grilované hovädzie rebierka
Suroviny:
hovädzie rebrá bez kosti 2 kg
paradajky v plechu 200 ml
tmavé pivo 300 ml
worchester omáčka 1 dcl
dijónská horčica 4 polievkové lyžice
med 200 g
cesnak 5 strúčikov
tymian 50 g
rozmarín 50 g
stredne veľké zemiaky 10 ks
červená sterilizovaná kapusta 0,5 kg
sterilizované brusnice 200g
smažené cibuľky 200 g
restované lieskové orechy 200 g
pažítka 200 g
perníkové korenie podľa potreby
soľ podľa potreby
čierne mleté korenie podľa potreby
Postup prípravy:
Rebierka nakrájame na rovnako veľké kusy, osolíme, okoreníme, prudko opečieme na grile. Z vína a ostatných surovín zvaríme omáčku, vložíme ugrilované mäso, pri nízkej teplote dusíme domäkka. Rebierka vyberieme, natrháme na kúsky, šťavu zredukujeme dohusta a vložíme späť trhané mäso. Zemiaky uvaríme na 80%, domäkka dokončíme na grile. Sterilizovanú kapustu rozmixujeme s brusnicami a s perníkovým korením do hladka v termomixe, varíme 10 minút. Cibuľku a orechy rozmixujeme na jemno, pridáme nadrobno nakrájanú pažítku.
Servírovanie:
Zemiaky pozdĺžne rozrežeme, vidličkou popučíme vnútro na kašu, vložíme porciu mäsa, doplníme pyré z červenej kapusty a navrch nasypeme cibuľovú zmes s orechmi a pažítkou.