Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Big Green Egg Flavour Fair 2019

V sobotu sa konal v Považskej Bystrici už 5. ročník festivalu chutí Big Green Egg Flavour Fair a my sme boli pri tom. Aj tento rok sa tu stretli milovníci dobrého jedla gurmáni a labužníci. Svoje majstrovstvo nám prišlo ukázať 30 kuchárov zvučných mien ako je napr. Jaroslav Ertl, Vojto Artz, Martin Záhumenský alebo Martin Korbelič. Veľmi nás teší, že rok od roku sa povedomie o unikátnom zelenom vajíčku zvyšuje a slovenská gastronómia sa vracia viac k prírode. Slovami jedného z kuchárov ”príprava v zelenom vajíčku ma vracia do detstva, k chuti pečeného chlebíka v murovanej peci u starkej na dvore”. My vám prinášame malú ochutnávku v podobe receptu na Trhané grilované hovädzie rebierka od nášho českého suseda Oskara Klanerta. Oskar Klanert - La Strada Fabrik, Food Factory a Fabrik Urban House, Česká republika


Trhané grilované hovädzie rebierka



Suroviny:

hovädzie rebrá bez kosti 2 kg 

paradajky v plechu 200 ml 

tmavé pivo 300 ml 

worchester omáčka 1 dcl 

dijónská horčica 4 polievkové lyžice 

med 200 g 

cesnak 5 strúčikov 

tymian 50 g 

rozmarín 50 g 

stredne veľké zemiaky 10 ks 

červená sterilizovaná kapusta 0,5 kg 

sterilizované brusnice 200g 

smažené cibuľky 200 g

restované lieskové orechy 200 g 

pažítka 200 g 

perníkové korenie podľa potreby 

soľ podľa potreby 

čierne mleté korenie podľa potreby 


Postup prípravy:

Rebierka nakrájame na rovnako veľké kusy, osolíme, okoreníme, prudko opečieme na grile. Z vína a ostatných surovín zvaríme omáčku, vložíme ugrilované mäso, pri nízkej teplote dusíme domäkka. Rebierka vyberieme, natrháme na kúsky, šťavu zredukujeme dohusta a vložíme späť trhané mäso. Zemiaky uvaríme na 80%, domäkka dokončíme na grile. Sterilizovanú kapustu rozmixujeme s brusnicami a s perníkovým korením do hladka v termomixe, varíme 10 minút. Cibuľku a orechy rozmixujeme na jemno, pridáme nadrobno nakrájanú pažítku. 


Servírovanie:

Zemiaky pozdĺžne rozrežeme, vidličkou popučíme vnútro na kašu, vložíme porciu mäsa, doplníme pyré z červenej kapusty a navrch nasypeme cibuľovú zmes s orechmi a pažítkou.