Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

  • Úvod
  • Blog
  • Jahňacie
  • Jahňacie koleno (sous-vide) s mrkvovo-zelerovým pyré a glazúrovanou cibuľkou
Jahňacie koleno (sous-vide) s mrkvovo-zelerovým pyré a glazúrovanou cibuľkou
Jahňacie koleno (sous-vide) s mrkvovo-zelerovým pyré a glazúrovanou cibuľkou

26. 3. 2020 Jahňacie koleno (sous-vide) s mrkvovo-zelerovým pyré a glazúrovanou cibuľkou

Jahňacie koleno (sous-vide) s mrkvovo-zelerovým pyré a glazúrovanou cibuľkou

Varíme s

Branislav Javorský

Reštaurácie: Tekovská kúria
WWW: http://www.tekovskakuria.sk/
Adresa: Remiatka, 966 53 Hronský Beňadik

Radi sa vraciate v spomienkach k prázdninám u babičky? Spomínate na všetky tie vône koláčov alebo domáceho chlebíka? Na časy kedy sa polievky jedli veľkou lyžicou? Majitelia Tekovskej kúrie pretavili všetky svoje spomienky z detstva do úžasného konceptu plného tradičných chutí. Keď vám po prvýkrát prinesú úctyhodnú porciu, budete sa cítiť naozaj ako u babičky. Pohoda a útulnosť sa nesie celým interiérom reštaurácie. Vonku poteší detské ihrisko, kde sa môžu vaše ratolesti vyblázniť, pokiaľ si vy odfúknete po výdatnom obede. Popri reštaurácii vznikla aj pekáreň, kde piekli spočiatku iba chlieb a pečivo k obedovému menu. Chlebík ľuďom zachutil, a tak začali piecť pravidelne, vo väčších množstvách a experimentovať s chuťami. Tak vznikol napríklad chlieb s čerstvým medvedím cesnakom a kúskami opečenej slaninky, ktorý si najlepšie vychutnáte ešte teplý s trochou rozotretého masla. Neskôr svoje portfólio rozšírili aj o koláčiky, slané pečivo a hlavne ich chýrne štrúdle. Šéfkuchár Tekovskej kúrie Branislav Javorský sa s nami podelil o recept na jahňacie koleno s mrkvovo-zelerovým pyré a glazúrovanou cibuľkou.

Suroviny

  • Jahňacie koleno
  • Biele víno
  • Soľ
  • Rozmarín
  • Čierne korenie
  • Cesnak
  • Mrkva
  • Zeler
  • Zemiaky
  • Maslo
  • Balzamico
  • Červené cibuľky
  • Cukor

Ako to urobiť

1

Postup prípravy

Jahňacie koleno budeme marinovať s bielym vínom, cesnakom, soľou, čiernym korením a rozmarínom. V chladničke necháme odstáť 24 hodín, aby sa všetky chute prepojili. Takto namarinované jahňacie koleno vložíme do špeciálnych sáčkov na sous-vide. Vákuovo uzavrieme a varíme 24 hodín pri 65ºC. Pripravené mäso pečieme v rozohriatej rúre 20 minút pri 180ºC. 

Očistenú mrkvu, zeler a zemiaky varíme do mäkka v hrnci. Dochutíme soľou a čiernym korením. Po uvarení scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. 

Na rozohriatu panvicu nasypeme cukor a očistenú červenú cibuľku. Potom ako cukor skaramelizuje, pridáme balzamico a výpek z jahňacieho kolena. Omáčku zredukujeme a môžeme podávať. 

Použité produkty

Svadobná etiketa v skratke
Svadobná etiketa v skratke

17. 6. 2022 Svadobná etiketa v skratke

Zistiť viac
grilovacka

20. 5. 2022 Čo potrebujete na úspešnú grilovačku - zoznam na stiahnutie Sekcia: Inšpirácie

Kvalitný nôž - predĺžená ruka kuchára

8. 4. 2022 Kvalitný nôž - predĺžená ruka kuchára Sekcia: Inšpirácie

Veľký blog k Veľkej noci

8. 4. 2022 Veľký blog k Veľkej noci Sekcia: Inšpirácie

Svetielko nádeje - veľká pomoc malým hrdinom

8. 2. 2022 Svetielko nádeje - veľká pomoc malým hrdinom Sekcia: Inšpirácie

Pravidlá predaja od 22.11.2021

19. 11. 2021 Pravidlá predaja od 22.11.2021 Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Eko certifikát 2020

21. 10. 2021 Eko certifikát 2020 Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Predajné dni 2021 budú Online

31. 8. 2021 Predajné dni 2021 budú Online Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu

26. 4. 2021 Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu Sekcia: Inšpirácie

Ponuka pre školské jedálne

1. 12. 2020 Ponuka pre školské jedálne Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Ponuka pre školské jedálne
Pečené bravčové hrubé rebro

26. 8. 2020 Pečené bravčové hrubé rebro Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Pečené bravčové hrubé rebro
Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré

24. 8. 2020 Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré
Jánošíkove dukáty

20. 8. 2020 Jánošíkove dukáty Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jánošíkove dukáty
Mladý srnček s lesným ovocím

19. 8. 2020 Mladý srnček s lesným ovocím Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Mladý srnček s lesným ovocím
Jahňacia roláda so špenátom

17. 8. 2020 Jahňacia roláda so špenátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jahňacia roláda so špenátom
Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom

13. 8. 2020 Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom
Paprikáš zo sumca

12. 8. 2020 Paprikáš zo sumca Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Paprikáš zo sumca
Teľací chrbát Sous Vide s tymianom

10. 8. 2020 Teľací chrbát Sous Vide s tymianom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Teľací chrbát Sous Vide s tymianom
Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré

5. 8. 2020 Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré
Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom

4. 8. 2020 Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom
Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov