Leto je okrem zmrzliny aj sezónou palaciniek. Prípravu tejto lahodnej pochúťky zvládne takmer každý. Cesto na palacinky zarobíte rýchlo. Už len nájsť dobrovoľníka, ktorý sa postaví na niekoľko minút k panvici. Výhrou je dobrá nepriľnavá panvica, ktorá vám prípravu značne uľahčí – nájdete v Berndorf v dvoch rozmeroch Ø 24 a Ø 28.
My sme si dnes pre vás pripravili tri recepty na palacinky. Inšpirujte sa.
1. Klasický recept na palacinky
1 šálka hladkej múky
2 lyžice kryštálového cukru
½ čajovej lyžičky soli
1 šálka mlieka
2 vajcia
2 lyžice rozpusteného masla
V mise zmiešajte múku, cukor a soľ. V druhej miske zmiešajte mlieko, vajcia a rozpustené maslo. Teraz postupne vmiešajte tekuté ingrediencie do suchých ingrediencií. Miešajte do hladka, aby v ceste neostali žiadne hrudky. Rozohrejte panvicu a pridajte kúsoček masla alebo kvapku oleja. Nalejte príslušné množstvo na jednu palacinku a pečte približne 2 minútky z jednej strany, otočte a pečte približne 1 minútku. Postup opakujte.
Hotové palacinky môžete servírovať s džemom, čokoládou, sezónnym ovocím, javorovým sirupom, so šľahačkou či so zmrzlinou. Nenechajte sa obmedzovať a dajte priestor svojej fantázii.
Použité produkty:
Tanier plytký kolekcia Gourmet Patera, Bonna
Múčniková vidlička Vienna, Berndorf
2. Špenátové palacinky s feta syrom
1 šálka hladkej múky
1 šálka mlieka
2 vajcia
½ čajovej lyžičky soli
¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
1 šálka sekaného čerstvého špenátu
½ šálky rozdrobeného feta syru
V mise zmiešajte múku, mlieko, vajcia, soľ a čierne korenie. Do cesta vmiešajte nakrájaný špenát a feta syr. Rozohrejte panvicu a pridajte kúsoček masla alebo kvapku oleja. Nalejte príslušné množstvo na jednu palacinku a pečte približne 2 minútky z jednej strany, otočte a pečte približne 1 minútku. Postup opakujte.
Palacinku servírujte s gréckym jogurtom, či s čerstvým šalátom.
Použité produkty:
Vidlička stolová Vektra, Berndorf
3. Recept na Vegánske banánové palacinky
1 šálka hladkej múky
1 lyžica cukru
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
½ čajovej lyžičky soli
1 šálka mandľového alebo iného rastlinného mlieka
1 olúpaný, roztlačený banán
1 čajová lyžička vanilínový extraktu
V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske zmiešajte rastlinné mlieko, banán, rozpustené maslo a vanilínový extrakt. Teraz postupne vmiešajte tekuté ingrediencie do suchých ingrediencií. Miešajte do hladka, aby v ceste neostali žiadne hrudky. Rozohrejte panvicu a pridajte kúsoček masla alebo kvapku oleja. Nalejte príslušné množstvo na jednu palacinku a pečte približne 2 minútky z jednej strany, otočte a pečte približne 1 minútku. Postup opakujte.
Hotové palacinky môžete servírovať s džemom, sezónnym ovocím, či s javorovým sirupom.
Použité produkty:
Príbor Hotel, Berndorf
Či už si vyberiete klasické palacinky, slané palacinky či vegánsku variantu, prajeme vám dobrú chuť.