Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

  • Úvod
  • Blog
  • Jahňacie
  • Jahňací hrebienok na bylinkách, preliaty jahňacím demi-glace „MANJULA „ so…
Jahňací hrebienok na bylinkách, preliaty jahňacím demi-glace „MANJULA „ so zemiakovými špagetami a kvaka
Jahňací hrebienok na bylinkách, preliaty jahňacím demi-glace „MANJULA „ so zemiakovými špagetami a kvaka

9. 3. 2020 Jahňací hrebienok na bylinkách, preliaty jahňacím demi-glace „MANJULA „ so zemiakovými špagetami a kvaka

Jahňací hrebienok na bylinkách, preliaty jahňacím demi-glace „MANJULA „ so zemiakovými špagetami a kvaka

Varíme s

Miloš Szalay

Reštaurácie: Hotel Sitno Vyhne
WWW: www.hotelsitno.sk/
Adresa: Hotel Sitno 966 02, Vyhne

V dedinke Vyhne ešte chvíľu ostaneme, pretože sa to tu hemží hotelmi s výbornou kuchyňou. Doslova len pár metrov od našej prvej zastávky v Hoteli Termál, stojí Hotel Sitno. Cestou obdivujeme krásu okolitej prírody Štiavnických vrchov. Hotel je aj vďaka nej obľúbenou destináciou pre rodinné dovolenky a firemné akcie. V kuchyni nás víta šéfkuchár Miloš Szalay, ktorý pri svojej práci kladie dôraz hlavne na kvalitu surovín a teší ho, že väčšinu z nich tvoria produkty od lokálnych výrobcov. Pripravil si pre nás ozajstnú špecialitu, pri príprave ktorej si precvičíme pár pojmov z gastronómie. Budeme variť so skoro zabudnutou zeleninou našich starých mám - kvakou, no tiež s novinkou od pivovaru Steiger - vrchne kvaseným pivom Manjula.

Počet porcií 5

Suroviny

  • 1 kg jahňací hrebienok
  • čerstvé bylinky
  • morská soľ
  • 0,1 olivový olej
  • 250g jahňací demi glace*
  • 0,25l vrchne kvasené pivo MANJULA
  • 600g zemiaky
  • 0,5l olej
  • 400g kvaka
  • 0,3l smotana
  • 5g maslo
  • 250g baby kvaka
  • 1ks pomaranč
  • 0,05l olivový olej
  • 10g tymián

Ako to urobiť

1

Jahňací hrebienok

Jahňací hrebienok namarinujeme olivovým olejom, bylinkami, morskou soľou a pivom MANJULA, necháme marinovať 24 hodín. Takto marinovaný hrebienok upravíme pomocou sous vide* pri teplote 62°C 1h a 45 minút. Nakoniec hrebienok opečieme z oboch strán a servírujeme s ostatnými prílohami. Hrebienok prelejeme jahňacím demi glace MANJULA, posypeme morskou soľou a čerstvými bylinkami. 

2

Zemiakové špagety a kvaka

Očistenú kvaku nakrájame na menšie kocky, aby sa nám čo najrýchlejšie uvarila. Varíme ju v smotane na miernom ohni, do mäkka. Po zmäknutí kvaku so smotanou vložíme do thermomixéra alebo do mixéra s vyšším výkonom a rozmixujeme dohladka. Ochutíme soľou a zjemníme maslom.

Baby kvaku pripravíme pomocou sous vide* 1h a 30 minút na 62°C s odšťaveným pomarančom, morskou soľou, tymiánom a olivovým olejom.

Zemiaky očistíme, vytvoríme z nich špirály a fritujeme. 

Použité produkty

Jahňací hrebienok na bylinkách, preliaty jahňacím demi-glace „MANJULA „ so zemiakovými špagetami a kvaka
Prečo ste verní hrncom Berndorf?

19. 9. 2024 Prečo ste verní hrncom Berndorf?

Po rokoch skúseností v domácej kuchyni som si uvedomila, že kvalitný riad je na nezaplatenie. Pred tromi rokmi som dostala hrnce Berndorf ako dar a odvtedy si získali moje srdce. Rada sa s vami podelím o to, čím ma tak očarili.
Zistiť viac
Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov