Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche
Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

1. 6. 2020 Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

Jahňací hrebienok s chrenovým créme fraiche

Varíme s

Mário Žužič

Reštaurácie: AU CAFE
WWW: www.au-cafe.sk/
Adresa: Tyršovo nábrežie, 851 01 Petržalka

Suroviny

  • 200 g jahňací hrebienok 100 g medvedí cesnak 1 zväzok reďkovky
  • soľ
  • 50 g maslo
  • 0,2l olivový olej korenie
  • 10 g rozmarín
  • 300 g chren
  • 10 g tymian
  • 0,6 l voda
  • 0,2 l biele víno
  • 500 g creme fraiche 100 g citróny
  • 200 g lístkové cesto 200 g špargľa

Ako to urobiť

1

Hrebienok

Hrebienok očistíme od blán a osolíme. Na panvicu si dáme olivový olej, ktorý zohrejeme a pridáme čerstvé bylinky (vhodný je tymian a rozmarín), ktoré nám začnú praskať v oleji. Takto získame parfumovaný olej, ktorý príjemne vonia po bylinkách. Sprudka opečieme hrebienok z oboch strán a vložíme ho do vyhriatej rúry na 200°C na 8 - 10 minút. Po upečení necháme odpočívať ešte 5 minút. Mäso nikdy nenechávame v rozohriatej rúre, odložíme ho nabok do samostatnej nádoby.

2

Chrenový créme fraiche

Chrenový créme fraiche je jednoduchá omáčka, ktorú môžete použiť v teplej i studenej variácii. Očistený a nastrúhaný chren si zarestujeme na masle a zalejeme bielym suchým vínom a vodou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Povaríme 15 minút a uvarené necháme postáť 30 minút. Čím dlhšie necháme vývar s chrenom postáť, tým je chuť omáčky intenzívnejšia. Precedíme a do vývaru zamiešame smotanu a opäť varíme, aby sa nám chute spojili a omáčka zredukovala. Dochutíme kvapkou citrónu. Medvedí cesnak si rozmixujeme s troškou vody, aby sme mali pyré, ktoré budeme natierať na cesto niekoľkokrát za sebou. Cesto si rozvaľkáme, natrieme a znova zavaľkáme. Dosiahneme prijemne voňavé a chutné jemne zelené cesto, ktoré upečieme na 170°C cca 10 minút.

3

Servírujeme s reďkovkou, špargľou a trhaným cestom parfumovaným medvedím cesnakom.

Použité produkty

Svadobná etiketa v skratke
Svadobná etiketa v skratke

17. 6. 2022 Svadobná etiketa v skratke

Zistiť viac
grilovacka

20. 5. 2022 Čo potrebujete na úspešnú grilovačku - zoznam na stiahnutie Sekcia: Inšpirácie

Kvalitný nôž - predĺžená ruka kuchára

8. 4. 2022 Kvalitný nôž - predĺžená ruka kuchára Sekcia: Inšpirácie

Veľký blog k Veľkej noci

8. 4. 2022 Veľký blog k Veľkej noci Sekcia: Inšpirácie

Svetielko nádeje - veľká pomoc malým hrdinom

8. 2. 2022 Svetielko nádeje - veľká pomoc malým hrdinom Sekcia: Inšpirácie

Pravidlá predaja od 22.11.2021

19. 11. 2021 Pravidlá predaja od 22.11.2021 Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Eko certifikát 2020

21. 10. 2021 Eko certifikát 2020 Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Predajné dni 2021 budú Online

31. 8. 2021 Predajné dni 2021 budú Online Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu

26. 4. 2021 Moderné a nové GASTRO v ťažkej dobe Covidu Sekcia: Inšpirácie

Ponuka pre školské jedálne

1. 12. 2020 Ponuka pre školské jedálne Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Ponuka pre školské jedálne
Pečené bravčové hrubé rebro

26. 8. 2020 Pečené bravčové hrubé rebro Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Pečené bravčové hrubé rebro
Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré

24. 8. 2020 Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Bravčová panenka sous vide na zelerovom pyré
Jánošíkove dukáty

20. 8. 2020 Jánošíkove dukáty Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jánošíkove dukáty
Mladý srnček s lesným ovocím

19. 8. 2020 Mladý srnček s lesným ovocím Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Mladý srnček s lesným ovocím
Jahňacia roláda so špenátom

17. 8. 2020 Jahňacia roláda so špenátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Jahňacia roláda so špenátom
Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom

13. 8. 2020 Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrumkavý kapor so špargľou a so špargľovým šalátom
Paprikáš zo sumca

12. 8. 2020 Paprikáš zo sumca Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Paprikáš zo sumca
Teľací chrbát Sous Vide s tymianom

10. 8. 2020 Teľací chrbát Sous Vide s tymianom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Teľací chrbát Sous Vide s tymianom
Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré

5. 8. 2020 Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Chrbátik z mladého králika s karotkovým pyré
Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom

4. 8. 2020 Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom Sekcia: Spolupráca s profesionálmi

Steak z hov. sviečkovej s karamelizovaným cesnakom
Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov