Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

  • Úvod
  • Blog
  • Tlakový hrniec – ten najlepší pomocník v kuchyni
Tlakový hrniec – ten najlepší pomocník v kuchyni

Tlakový hrniec – ten najlepší pomocník v kuchyni

Časy, keď ste sa museli obávať explózie v kuchyni v dôsledku nesprávneho využívania tlakového hrnca, sú už dávno preč. Dnešné moderné tlakové hrnce, vám to jednoducho neumožnia.

Vďaka ich efektivite pri varení sa stávajú tým najlepším pomocníkom pri úspore času a energií v domácnosti.

Ako tlakový hrniec vlastne funguje?

Tlakový hrniec je uzavretý tesniacou pokrievkou, ktorá nedovolí pare uniknúť a kumuluje paru vo vnútri. Zadržiavaná para spôsobuje v hrnci tlak a zvyšuje teplotu varenia. Vďaka vyššej teplote a vlhkému prostrediu sa skracuje doba varenia.

Viete, že varením v tlakovom hrnci dokážete ušetriť až 70% času a energie?

Tlakový hrniec môže byť považovaný za jeden z najúspornejších „spotrebičov“ v domácnosti. Vie ušetriť 70% a viac energie potrebnej na prípravu pokrmu. Kým hovädzí vývar v bežnom hrnci varíte približne 140 minút v tlakovom hrnci je to len 60 minút.

V tlakovom hrnci môžete dokonca variť aj úplne zmrazené mäso. Doba prípravy sa predĺži len minimálne.

Okrem času a energie na prípravu pokrmu, tlakový hrniec šetrí váš čas na upratovanie

Varenie v tlakovom hrnci je oveľa čistejšie. Tým, že varenie sa odohráva pod pokrievkou, nedochádza k žiadnym prskancom, špliechancom či vyvretej vode z hrnca na sporák.


Varenie v tlakovom hrnci je zdravšie a chutnejšie

Jedlá si zachovávajú oveľa viac vitamínov a prospešných látok vďaka kratšej dobe varenia a vďaka tomu, že vitamíny neodchádzajú spolu s parou do ovzdušia. Vďaka tomu, že prospešné látky ostávajú v jedle, jedlo chutí výraznejšie a lepšie ako pri klasickej príprave. Navyše mäso sa krásne a jednoducho oddeľuje od kostí.

Zabudnite na obavy spojené s používaním tlakového hrnca

Niektoré gazdiné zanevreli na tlakový hrniec, kvôli možnej explózii v kuchyni. Pri používaní moderných tlakových hrncov nemusíte mať absolútne žiadne obavy v tomto smere. Majú moderné, dobre istiace poistky, ktoré vám neumožnia otvoriť hrniec skôr, ako sa zbaví tlaku vo vnútri.

Veľa ľudí sa tiež obáva pišťania a hluku pri varení v tlakovom hrnci. No ani tento atribút už neplatí. Moderné tlakové hrnce môžete pokojne používať aj keď vaše bábätko práve spinká.

Sú vôbec nejaké nevýhody spojené s používaním tlakového hrnca?

Tak ako všetky spotrebiče, áno aj tlakový hrniec má svoje nevýhody. Jednou z nich je napríklad to, že pri varení je ťažšie pridávať suroviny počas varenia, či ochutnávať jedlo. Pred otvorením je totiž vždy nutné hrniec najskôr zbaviť tlaku.

Ďalšou potenciálnou nevýhodou môže byť, že jedlo sa môže ľahko prevariť. Jedlo sa varí pri väčšej teplote a tak, je potrebné nadobudnúť skúsenosti s varením v tlakovom hrnci. Najľahšie je začať s vývarmi.

Moderné tlakové hrnce sú väčšinou vhodné na všetky typy ohrevu a je ich dokonca možné umývať v umývačke riadu. Ak ste pripravený na efektívne a energetické úsporné varenie, prezrite si našu ponuku tlakových hrncov tu Tlakové hrnce (berndorf.sk), prípadne sa zastavte v našich predajniach Berndorf Sandrik v Žarnovici, či v Trnave, radi vám s výberom pomôžeme.

Tlakový hrniec – ten najlepší pomocník v kuchyni
Inovatívna výroba príborov pomocou 3D tlače, dáva priestor fantázii

16. 2. 2024 Inovatívna výroba príborov pomocou 3D tlače, dáva priestor fantázii

Začiatkom minulého roku začala spolupráca študentov Ateliéru Industrial Design Vysokej školy výtvarného umenia (VŠVU) so spoločnosťou Berndorf Sandrik. Výsledky spoločnej práce dopadli nad očakávania. Prečítajte si viac.
Zistiť viac
Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov