Základné rozmerové parametre:
- dĺžka čepele 20,5 cm
- dĺžka rúčky 13 cm
- hmotnosť noža netto 0,32 kg
Damašková oceľ - vzniká spojením viacerých vrstiev plátov ocelí, metódou kováčskeho zvárania do jedného celku. Výsledkom je materiál, ktorý má unikátne vlastnosti prevzaté zo všetkých druhov ocelí, ktoré boli na jeho výrobu použité, ako je krehkosť, húževnatosť, ohybnosť a podobne.
Čepeľ tohto noža je vyrobená zo 67 - vrstvovej kvalitnej damaškovej ocele s tvrdosťou 60 HRC. Na povrchu čepele sa po obrúsení, leptaní a vyleštení, vytvára jedinečná štruktúra s nádhernou kresbou, podľa ktorej je možné tento vysoko kvalitný nôž identifikovať.
Rukoväť noža je vyrobená z materiálu „sklolaminát“ pod označením G10. Pevná, stabilná a húževnatá rukoväť, odoláva vlhkosti a teplotnému rozdielu bez zmeny kvality. Vo všeobecnosti veľmi obľúbený typ rukoväte.
Po použití tohto noža odporúčame, vzhľadom na jeho hodnotu, nenechávať nôž pohodený v umývacom dreze, ihneď po použití umyť, osušiť a odložiť na miesto, kde nedochádza ku kontaktu s inými kovovými predmetmi.
Pri používaní noža dbajte na bezpečnosť, pretože je veľmi ostrý a slúži výlučne na krájanie potravín (nie zmrazených).
Vysokokvalitné prevedenie tohto noža a jeho vzhľad ho predurčujú ako ideálny darček pre tých, ktorí ocenia kvalitu, dizajn a užijú si jeho určenie.
Základy starostlivosti o nože nájdete aj v tomto blogu >> Ako sa starať o nože (berndorf.sk)