Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Tajné recepty reštaurácií / 04 Hotel DARO Hodruša

Máme radi inšpiratívne príbehy kuchárov, reštaurácií, hotelov, jednoducho všetkých, ktorí sa snažia robiť veci inak, lepšie a kvalitnejšie. Teší nás zároveň, že sa stretávame s množstvom ľudí, ktorí sa o svoje životné skúsenosti z ciest po svete neboja podeliť. Jedným z nich je aj riaditeľ Hotela Daro v Hodruši Hámre  - Marek Vidiečan, ktorý spolu s šéfkuchárom Martinom Holicom spolupracoval na viacerých receptoch reštaurácie. Podelili sa s nami o recept na Hovädzí DARO burger v domácej žemli. Marek si na dokonalej chuti zakladá - spomína, že vyladenie chutí žemle im trvalo viac ako mesiac a aj preto si najtajnejšiu surovinu z receptu nechal pre seba. Ak chcete zistiť, ktorá to bola, zájdite vyskúšať originál priamo do Hodruše a napíšte nám akú ďalšiu surovinu mimo receptu ste tam objavili. Prvú správnu odpoveď odmeníme vecnou cenou. 



HOVÄDZÍ BURGER DARO V DOMÁCEJ ŽEMLI


Suroviny:

Domáca žemľa:

hladká múka, maslo, mlieko, cukor, soľ, droždie, sezamové semienka, vajce    

Mäso: 

kvalitné mleté hovädzie mäso, horčica, kečup, worcestrová omáčka, korenie a soľ

Obloženie burgra:

karamelizovaná červená cibuľa na balzamikovom octe, šalát Lollo rosso a Lollo bianco, syr Cheddar, chrumkavá slanina, paradajka, kyslá uhorka, volské oko, majonéza


Postup prípravy:

Mlieko zohrejeme a nalejeme ho do múky. Pridáme cukor, maslo, rozdrobené droždie a štipku soli. Cesto do hladka vymiesime a necháme ho približne hodinu odstáť v prikrytej miske. Po nakysnutí cesto znova premiesime a formujeme žemle. Takto vytvorené žemle uložíme na plech, potrieme vajcom a posypeme sezamovými semienkami. Vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 °C 30 minút. 


Základom burgru je kvalitné mleté hovädzie mäso. Na dochutenie pridáme horčicu, kečup, worcestrovu omáčku, soľ a korenie podľa chuti a všetko spolu zamiešame. Z mäsa vymodelujeme placky a z oboch strán opečieme na grile 3-5 minút.  


Žemľu rozkrojíme a opekáme do zlatista na rovnakej panvici ako mäso. Opečené žemle potrieme majonézou a postupne vrstvíme šalát Lollo rosso a Lollo bianco, paradajku, karamelizovanú červenú cibuľku, grilované mäso, nastrúhanú kyslú uhorku, syr cheddar, volské oko a do chrumkava opečenú slaninku. 


Podávame so steakovými alebo mrkvovými hranolkami s tatárskou omáčkou.