Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Tajné recepty reštaurácií / 11 Cukráreň Alžbetka

Ku koloritu Novej Bane neodmysliteľne patrí už 25 rokov Cukráreň Alzbetka. Za 25 rokov svojej existencie má Cukráreň Alžbetka na svojom konte množstvo spokojných zákazníkov, ktorí sa radi vracajú. Mnoho svadobných hostín, na ktoré v cukrárni pripravili zákusky, honosné svadobné torty, ale aj výslužky pre svadobných hostí. Rodinné oslavy, firemné akcie, detské party, oslavy narodenín sa v Novej Bani a v širokom okolí nezaobídu bez skvelých zákuskov z Alžbetky. V Alžbetke vám upečú nielen tradičné zákusky z regiónu Tekov, ale aj klasické koláče z kysnutého cesta, ručne ťahané štrúdle a slané pečivo každého druhu. Okrem tradičných výrobkov pripravujú aj zákusky podľa najnovších moderných receptúr, odľahčené krémy, bezlepkové a špaldové cestá, ovocné torty a zákusky s bohatou nádielkou čerstvého ovocia. Nechajte sa inšpirovať receptami na jarnú Ovocnú tortu a Tartalet tortičku.


Jarná ovocná torta


Suroviny:

Piškótové cesto: 3 vajcia, 3 PL kryštálového cukru, 3 PL polohrubej múky, štipka prášku do pečiva

Plnka: 1 mascarpone, 0,2 dl smotana na šľahanie, 1 vanilkový cukor


Postup prípravy:

Vaječné bielka vyšľaháme s 3 polievkovými lyžicami cukru, pridáme žĺtka a pomaly zašľaháme. Nakoniec pridáme polohrubú múku a prášok do pečiva. Pečieme v tortovej forme pri teplote 200 °C.

Šľahačku vyšľaháme a zmiešame s mascarpone a vanilkovým cukrom.

Cesto rozkrojíme na polovicu, potrieme lekvárom a krémom. Na vrch natrieme zvyšnú šľahačku. Polejeme čokoládovým toppingom a dozdobíme ovocím.



Tartalet tortička


Suroviny:

Linecké cesto:  250 g maslo, 400 g hl. múka, 100 g práš. Cukor

Plnka:  1 mascarpone, 1 šľahačka, 1 vanilka, 100 g horká čokoláda, - ovocie


Postup prípravy:

Cesto na korpus zmiesime, rozvaľkáme a vykrojíme z neho obdĺžniky približne 10x5cm. Uložíme na plech a pečieme pri teplote 180 °C, približne 20 minút, alebo dokým nezíska zlatú farbu. Šľahačku vyšľaháme s vanilkou a mascarpone. Postupne pridáme rozpustenú čokoládu. Na upečené a vychladnuté pláty postupne nanášame pripravenú plnku, pomocou cukrárenského vrecka s okrúhlou špičkou. Vrch ozdobíme ovocím podľa vlastného výberu. 


Cukráreň Alžbetka nájdete aj na facebooku.