Vyhľadávanie

Zatvoriť

Doprava zdarma pri nákupe nad 100 EUR.

Tajné recepty reštaurácií / 36 Hotel Galanta / GALANTA

Na to, aby si hotel vybudoval dobré meno na trhu, dôveru zákazníkov a silné zázemie nie je nutné, aby jeho história siahala do minulého storočia. Niekedy úplne stačí, aby hotel každý deň začínal s myšlienkou, že chce naplniť potreby svojich zákazníkov lepšie ako včera. Hotel Galanta, medzi takéto podniky určite patrí. Počas svojej niekoľkoročnej existencie sa stal známym pre jeho nádherné priestory, pohodlné ubytovanie, neobyčajné svadby no tiež pre vynikajúcu kuchyňu. Hotelová reštaurácia The Grove patrí medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku a jej šéfkuchár Zoltán Foltán získal prestížne ocenenie „Trend top šéfkuchár“. Hostia si vďaka jeho výnimočnému talentu môžu pochutnať na medzinárodných a domácich špecialitách, ktoré sú vždy pripravené jedinečným štýlom. 


Odhaľme spolu tajný recept na husaciu pečeň s jablkami a lesným ragú.



Husacia pečeň s jablkami a lesným ragú


Suroviny:

500 g husacia pečeň

20 g hladká múka

20 g maslo

2 ks jablko

1 dl biele víno

mleté čierne korenie

250 g lesné ovocie

100 ml červené víno

100 ml voda na podlievanie

2 PL kryštálový cukor

1 ks klinčeky

citrónová kôr

soľ


Postup prípravy:

Husaciu pečeň pokrájame na plátky, ktoré osolíme, okoreníme a z oboch strán poprášime múkou. Rozohrejeme maslo a pečeň z oboch strán opečieme. Opečené plátky dáme na pekáč, poukladáme na ne plátky pokrájaných jabĺk, všetko podlejeme vínom a v rúre udusíme. Maslo a cukor karamelizujeme, pridáme klinček. Podlejeme červením vínom a vodou, pridáme ovocie a necháme redukovať omáčku až kým nezíska hustejšiu konzistenciu. Na zjemnenie pridáme ešte trošku masla a na záver citrónová kôra.