Kulturastolovania.sk

Hľadáme relevantné výsledky.

  • Žiadny výsledok nezodpovedá Vami napísanému výrazu.

Srnčí chrbát s batátovým pyré
Srnčí chrbát s batátovým pyré

9. 3. 2020 Srnčí chrbát s batátovým pyré

Srnčí chrbát s batátovým pyré

Varíme s

Ján Kotora

Reštaurácie: Hotel Termál Vyhne
WWW: www.termalvyhne.sk/
Adresa: Vyhne 249, 966 02 Vyhne

Hotel Termál stavia na bohatej kúpeľnej histórii obci Vyhne a termálnej vode s liečivými účinkami. Pýchou hotela je wellness s chemicky neupravovanou vodou z vlastného termálneho prameňa, ktorá sa dennodenne v bazénoch mení. Kuchyňu vedie šéfkuchár Ján Kotora, ktorý podľa odozvy hostí drží vysoký štandard chutí a stylingu podávaných jedál. Pripravil si pre nás špeciálny recept na srnčí chrbát s batátovým pyré. Ochutnali sme a možeme smelo prehlásiť, že Hotel Termál má kuchyňu, ktorú už netreba chváliť, ale vyskúšať. V hotelovej reštaurácii je možné si vybrať zo stálej ponuky Á la Carte menu, sezónnych jedál, špecialít šéfkuchára no tiež tradičnej kuchyne.

Suroviny

  • Srnčí chrbát s kosťou 1kg
  • Olej 1dcl
  • Cibula 300g
  • Mrkva 500g
  • Zeler bulva 300g
  • Sedáno 200g
  • Petržlen koreň 200g
  • Červené víno 1l
  • Kvalitný šípkový džem 200g
  • Kvalitný pradajkový pretlak 80g
  • Zmes tymiánu, rozmarínu a šalvie 30g
  • Maslo 250g
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Batáty 500g
  • Kurací vývar 600ml
  • Šafrán pravý 0,1g
  • Maslo 150g

Ako to urobiť

1

Omáčka

Srnčí chrbát vykostíme, do hrnca nalejeme olej a zarestujeme kosti z chrbta. Kosti vyberieme pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu a necháme skaramelizovať. Do opečenej zeleniny pridáme pretlak, červené víno, ktoré necháme vyvariť až nám vznikne hustá tekutina. Pridáme opečené kosti, bylinky a zalejeme vodou.Keď sa kosti so zeleninou uvaria, omáčku precedíme cez potravinársku utierku. Takto pripravenú omáčku zašľaháme s maslom a dochutíme šípkovým džemom, soľou a čiernym korením.

2

Batátové pyré

Očistené batáty uvaríme vo vývare so šafranom. Uvarené batáty scedíme cez sito a dáme do mixéra. Zašľaháme s maslom až nám vznikne hladké krémové pyré.

3

Srnčí chrbát

Vykostený srnčí chrbát osolíme a okoreníme. Opečieme na panvici z oboch strán cca. 3 minúty a môžeme podávať.

Použité produkty

Srnčí chrbát s batátovým pyré
Nadčasová elegancia a všestranné využitie: Panvice Berndorf

8. 4. 2024 Nadčasová elegancia a všestranné využitie: Panvice Berndorf

Kvalitný kuchynský riad vytvára dobrý predpoklad na príjemné a úspešné varenie v domácej aj profesionálnej kuchyni. Panvice Berndorf uspokoja aj kuchárov s vysokými nárokmi na kvalitu.
Zistiť viac
Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov